Ads Top

Energierekening daalt opnieuw: gemiddeld met 101 euro

De energierekening van Nederlandse huishoudens met een variabel energiecontract daalt per 1 juli 2020 met gemiddeld 6,6 procent. Het gaat hierbij om huishoudens met een variabel energietarief. De gemiddelde energierekening voor een variabel energiecontract ligt daarmee per 1 juli 2020 101,39 euro lager op jaarbasis.

Dit heeft Pricewise berekend op basis van de nieuwe variabele tarieven van twee van de drie grootste energieleveranciers – Vattenfall en Eneco – voor een gemiddeld Nederlands huishouden (op basis van het gemiddelde energieverbruik volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek van 2.525 kWh en 1.179 m³ per huishouden). Te verwachten is dat de tarieven van Essent ook zullen dalen.

De oorzaak van deze daling ligt bij de afname van de totale vraag naar energie door de milde winter, lage olieprijzen en de coronacrisis, waardoor energie- en oliereserves overvol raken.

De variabele gastarieven van twee van de drie grootste energieleveranciers zijn met gemiddeld 20,41 procent het meest gedaald. De stroomprijzen liggen per 1 juli gemiddeld 9,62 procent lager. Bij Eneco vindt de grootste daling in gastarieven plaats.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.