Ads Top

Daling aardgasgebruik industrie in tweede kwartaal 2020

In de periode van week 14 tot en met week 24 van 2020 was het aardgasverbruik van de Nederlandse industrie gemiddeld 9 procent lager dan het gasgebruik in diezelfde periode in 2019.

Bij elkaar is er bijna een volle week aan industrieel gasverbruik minder dan een jaar eerder, zo blijkt uit gegevens van CBS.

Vanaf week 14, drie weken na het sluiten van de scholen en de oproep om thuis te werken, ligt het gasverbruik van de industriële sector lager dan in dezelfde periode in het voorgaande jaar.

In 2019 was de industrie verantwoordelijk voor ongeveer 30 procent van het totale Nederlandse gasverbruik. 300 grootverbruikers die waarneembaar zijn via het netwerk van GTS zijn goed voor ongeveer 75 procent van het industriële gasverbruik.

Het gasverbruik door de Nederlandse industrie wordt gedomineerd door zes branches. Deze waren in 2019 gezamenlijk goed voor ruim 90 procent van het totale industriële gasverbruik. De chemische industrie neemt ruim de helft van het gasverbruik in de industrie voor haar rekening, op ruime afstand gevolgd door de voedingsmiddelenindustrie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.