Ads Top

Banken positief over Warmtefonds

Nederlandse banken zijn positief over de oprichting van een Warmtefonds dat leningen moet gaan verstrekken aan huiseigenaren die de woning moeten verduurzamen, maar vanwege de leennormen niet terecht kunnen bij een reguliere hypotheekverstrekker.

De banken plaatsen wel vraagtekens bij de hypothecaire dekking van een lening van het Warmtefonds omdat het hierdoor lastig wordt om de hypotheek over te sluiten naar een andere aanbieder. Dit bemoeilijkt de positie van de zittende woningeigenaren.

Het Warmtefonds richt zich specifiek op diegenen die niet mee kunnen doen, door bijvoorbeeld het inkomen of de hypotheeklasten, maar wel met de transitie mee moeten doen, vanwege druk vanuit een wijkaanpak of woningcorporatie.

Branchevereniging NVB wil waken voor overkreditering, omdat het risico bestaat dat mensen investeren in hun woning en vervolgens geconfronteerd worden met een lagere meerwaarde of lagere verkoopwinst van hun woning. De NVB roept daarom de overheid op oog te blijven houden voor de relatie tussen de investering en de woningwaarde.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.