Ads Top

Start bouw zonneparken Stadskanaal en Buinerveen

In Buinerveen en in Stadskanaal komen twee nieuwe zonneparken. Chint Solar Nederland installeert circa 245.000 zonnepanelen op 83 hectare grond bij Stadskanaal en circa 110.000 zonnepanelen op 40 hectare grond bij Buinerveen. Begin volgend jaar worden de zonneparken officieel geopend met een feestelijk evenement.

De zonneparken zullen samen minimaal 45.000 huishoudens voorzien van duurzame elektriciteit. In november 2020 moeten beide parken operationeel zijn.

In februari is de bouw van het zonnepark Stadskanaal gestart. De eerste panelen zijn op 4 mei 2020 geplaatst. Het zonnepark wordt aangesloten op het hoogspanningsnet van TenneT in Meeden. Het park moet uiteindelijk een vermogen heben van 101 MWp. In mei 2020 is begonnen met de bouw van het zonnepark Buinerveen. Dit park heeft een vermogen van 45 MWp en wordt aangesloten op het zonnepark in Stadskanaal. 

Powerfield is de initiatiefnemer van beide zonneparken en vanaf eind 2018 heeft Powerfield samen met Chint Solar Nederland de

In Buinerveen heeft Powerfield geld gedoneerd aan het lokale dorpshuis om het dak te versterken, een brug en Voetbal Vereniging Buinerveen gesponsord, en een kortingsactie opgezet op zonnepanelen voor particulieren en maatschappelijke organisaties. Voorafgaand aan de start van de bouw hebben de ontwikkelaars omwonenden in de directe omgeving van de locaties geinformeerd over de start van de bouw, het bouwschema en contactgegevens voor eventuele vragen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.