Ads Top

Dit verandert er bij het aanmelden van zonnepanelen

Wie in Nederland zonnepanelen laat installeren, is verplicht de installatie te laten registreren. Netbeheerders moeten immers rekening kunnen houden met de elektriciteit die via deze panelen aan het net geleverd wordt, bijvoorbeeld om overbelasting te voorkomen.

De website waar panelen kunnen worden geregistreerd, energieleveren.nl, is vernieuwd. Voortaan worden meer technische gegevens van zonnepanelen vastgelegd en wordt een extra privacycheck gedaan.

Wie een installatie wil registreren, moet voortaan bovendien een persoonlijk account op de site aanmaken, in combinatie met een toets op de laatste cijfers van het meternummer. Zo is beter gewaarborgd dat een gerechtigd persoon de registratie of wijziging doorvoert. Dit is met name voor installateurs een belangrijke wijziging. Zij verzorgen de registratie vaak als service uit naam van hun klanten

De wijzigingen op de website gelden vanaf 26 mei voor iedereen die een nieuwe installatie van het type A (tot 1 megawatt) wil aanmelden. Het grootste deel van de installaties valt hieronder. De gegevens van bestaande installaties worden deze zomer overgezet naar het nieuwe systeem. Dit is naar verwachting op 1 augustus 2020 afgerond. Vanaf dat moment kunnen ook bestaande aangeslotenen hun registratie bekijken en zo nodig aanvullen of wijzigen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.