Ads Top

Een derde Nederlanders weet niet van historisch lage energietarieven

De energie- en gastarieven zijn nog nooit zo laag geweest, wat zeer voordelig is voor de consument. Uit onderzoek van onafhankelijke vergelijkingssite EasySwitch.nl blijkt echter dat 36 procent van de Nederlanders zich hier niet bewust van is.

Ook lijken consumenten zich niet druk te maken over hun energierekening, ondanks dat zij vanwege de coronacrisis meer thuis zijn. Uit onderzoek blijkt dat 73 procent van de ondervraagden namelijk niet bang is dat de energierekening aan het eind van het jaar veel hoger uitvalt dan normaal. Daarnaast geeft één op de drie Nederlanders aan dat zij extra goed op hun energiegebruik letten nu zij vaker thuis zijn; twee derde is dus niet bewust bezig met hun energieverbruik.

Er zijn overigens wel apparaten die meer gebruikt worden omdat we meer thuis zijn. Zo blijkt dat met name het gebruik van een computer of laptop is flink gestegen; bijna 70 procent geeft aan dit vaker te gebruiken nu zij meer thuis zijn. Andere apparaten waar Nederlanders de afgelopen maanden vaker gebruik van maken zijn de televisie (52 procent) en het koffiezetapparaat (49%).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.