Ads Top

'Thialf wordt gedwongen om weer terug te gaan naar fossiele energie'

Verzekeringsmaatschappij AFM heeft recentelijk de brandverzekering van Thialf ingetrokken. AFM noemt als reden de technische staat van het zonnestroomsysteem op het dak van Thialf. Een prima werkend zonnesysteem dat al vier jaar zonnestroom produceert om 230.000 huishoudens van duurzame energie te voorzien, zegt directeur Wijnand Hooff van branche organisatie Holland Solar: 'Het is de wereld op zijn kop. Natuurlijk moet een zonnesysteem veilig zijn, dat geldt voor elk apparaat wat we gebruiken in onze gebouwen. Zonnedaken zijn nieuw en de aanleg ervan vraagt specialistische kennis van dakbedekking, isolatie en installatie.'

Holland Solar en Techniek Nederland zijn al enige tijd intensief in gesprek met het Verbond van Verzekeraars om verzekeringsmaatschappijen om hen van de juiste informatie te voorzien, zodat zij een betere afweging kunnen maken.

Uit een onderzoek van KIWA, in opdracht van Netbeheer Nederland, blijkt dat zonnepanelen in slechts 2 procent van de gevallen de oorzaak zijn van elektriciteitsongevallen met brand als gevolg in woonhuizen. Het percentage brand door zonnepanelen op daken van bedrijven of logistieke centra is nog veel lager. In 2018 zijn slechts 24 incidenten met zonnestroomsystemen voorgekomen, allen op woningen, op een totaal van meer dan 800.000 zonnestroomsystemen in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.