Ads Top

Overijsselse gemeenten werken samen aan een energieloket

22 Overijsselse gemeenten slaan de handen ineen bij het stimuleren van energiebesparing. De gemeenten zijn een aanbesteding gestart om een gezamenlijk energieloket te ontwikkelen. Deze krachten- én kennisbundeling maakt de informatieverstrekking aan woningeigenaren beter en effectiever.

De energietransitie wordt steeds meer merkbaar en voelbaar. Inwoners en bedrijven hebben in toenemende mate vragen als  ‘hoe moet ik mijn huis isoleren?’, ‘is het nog slim om mijn CV ketel te vervangen?’ en ‘wanneer gaat mijn straat van het gas af?’. Ook hebben veel woningeigenaren vragen over de financiering van alle maatregelen die ze moeten nemen. Het energieloket biedt woningeigenaren straks antwoord op al die vragen over energiebesparing en verduurzaming van woningen.

De gemeenten richten een gebruiksvriendelijke website in met praktische informatie. Dat kan gaan over bijvoorbeeld het isoleren van de woning, aanschaf van zonnepanelen en de subsidiemogelijkheden die hiervoor zijn, zowel landelijk als binnen de eigen gemeente. Diegenen die liever persoonlijk advies willen, kunnen bellen, mailen of chatten met een professioneel klantcontactcentrum, waar gecertificeerde medewerkers advies kunnen geven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.