Ads Top

Drijvend zonnepark levert stroom

Op de productielocatie Kralingen in Rotterdam is onlangs het eerste deels drijvende zonnepark van Evides Waterbedrijf aangesloten. Op een zonnige dag wekt men zo’n 9.500 kWh duurzame energie op. Hiermee Evides 14 procent van de productielocatie in Rotterdam laten draaien.

Het nieuwe zonnepark bevindt zich deels op het land en deels drijvend op het spaarbekken, waar oppervlaktewater wordt opgeslagen. Drijvende parken sparen ruimte op land en kunnen bovendien meedraaien met de zon waardoor de opbrengt groter is.

In totaal 4.787 panelen hebben een vermogen van 1.628 kWp (kiloWattpiek). Op jaarbasis verwachten men dat deze panelen ca. 1.700.000 kWh aan zonne-energie opwekken. Dit is net zoveel als 650 huishoudens gemiddeld per jaar verbruiken.

Kralingen is hiermee de tweede productielocatie waar duurzame stroom wordt opgewekt. Zo dragen we bij aan een energieneutrale bedrijfsvoering.

Begin juli wordt het zonnepark officieel geopend.

1 opmerking:

  1. Dat zullen de dieren fijn vinden, beetje straling erbij en verandering in het licht onder water, dieren die eronder vast komen te zitten. Men doet maar, zonder over alle consequenties na te denken. Altijd wel 'grappig' dat milieu mensen meestal geen natuurmensen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.