Ads Top

HeatTransformers ontvangt investering voor versnelling energietransitie

HeatTransformers, specialist in installatie van hybride warmtepompen voor woningen, ontvangt een investering van het Zuid-Hollandse energie-innovatiefonds ENERGIIQ en duurzaam investeerder Fair Capital Partners Impact Investing.

De startup werd in 2018 opgericht om de energietransitie bij Nederlandse huishoudens aan te jagen: een hybride warmtepomp is een effectief middel om zowel de energierekening als de CO2-uitstoot te verlagen. De investering werd online bekendgemaakt met een videoboodschap van de ondernemers en beide investeerders.

In 2018 zorgde het totale gasverbruik van Nederlandse woningen voor 17 miljoen ton CO2-uitstoot. Daarvan werd 75 tot 80 procent besteed aan verwarming.

Hybride warmtepompen zijn nog relatief onbekend in Nederland. Hierdoor bestaat er zowel bij het grote publiek als bij installatiebedrijven koudwatervrees voor deze betrouwbare en bewezen techniek. HeatTransformers ontwikkelde een kant-en-klaar werkpakket voor installateurs waarmee alle zaken rondom de installatie van de warmtepomp al zijn geregeld. Op deze manier maakt het bedrijf hybride warmtepompen op grote schaal toegankelijk voor particuliere woningeigenaren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.