Ads Top

Praktisch stappenplan ‘Wanneer waterstof’ voor energieregio's

Onlangs lanceerde Natuur & Milieu het afwegingskader ‘Wanneer waterstof?’ en een stappenplan dat input geeft voor de inzet van waterstof bij het opstellen van de Regionale Energie Strategieën (RES).

Het afwegingskader biedt praktische antwoorden op de vraag wat de belangrijkste toepassingen van waterstof in de regio’s zijn en helpt de juiste keuzes te maken voor een optimaal duurzaam gebruik ervan.

In de RES beschrijven de dertig Nederlandse energieregio’s waar ze het best duurzame energie op kunnen wekken en met welke duurzame warmtebronnen wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Waterstof gaat een rol spelen in de duurzame energievoorziening van de toekomst, en heeft waarde voor ons energiesysteem bij het balanceren van onze energie-infrastructuur.

Maar duurzame waterstof is vooralsnog schaars. Het wordt geproduceerd met groene stroom uit wind of zon. Door de beperkte ruimte kan groene waterstof niet in oneindige hoeveelheden geproduceerd worden. Daarnaast is de toepassing van waterstof niet in alle verschillende sectoren energetisch het meest efficiënt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.