Ads Top

Den Helder krijgt na 6 jaar alsnog zonnepark

Nu de laatste bezwaren door de Raad van State van tafel zijn geveegd, kan Den Helder binnenkort een flinke stap voorwaarts zetten met haar verduurzaming. Bijna zes jaar na de eerste plannen om het grootste zonnepark van Noordkop te realiseren, kan zonne-energiebedrijf Ecorus nu binnenkort beginnen met de bouw voor de gemeente.

In 2014 kwam Ecorus als een van de eersten met het idee om zonneparken te ontwikkelen. Deze waren toentertijd nog nergens in Nederland te bekennen.

Op zoek naar geschikte locaties kwam Kooypunt in Den Helder in beeld (dit was de thuisstad van een van Ecorus eerste medewerkers). De weg was echter bezaaid met de spreekwoordelijke voetangels en klemmen.

De locatie bij Kooypunt beslaat 8 hectare land ofwel ca 12 voetbalvelden waar zonnepanelen worden geïnstalleerd. Deze leveren genoeg schone stroom voor drieduizend huishoudens. Volgens het KNMI heeft Den Helder over dertig jaar gemeten de meeste zonne-uren van Nederland. En ook de intensiteit is hoger, dat zie je terug in de opbrengst die gemiddeld 15% hoger ligt dan bijvoorbeeld in het oosten van ons land.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.