Ads Top

Start aanleg zonneweide Tripkouw in Midwoud

De aanleg van zonneweide Tripkouw in Midwoud en de gebiedsontwikkeling rondom de zonneweide zijn gestart. Wethouder Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik, Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie van HVC, Ralph-Peter Maitimo, voorzitter van de Dorpsraad Midwoud Oostwoud, en Cor Spijker, Historische Vereniging Midwoud-Oostwoud, gaven hier het officiële startsein voor.

De zonneweide gaat naar verwachting vanaf eind augustus groene stroom opwekken voor zo’n 2000 huishoudens. In het ontwerp is rekening gehouden met inpassing van de zonneweide in het Westfriese landschap.

De zonneweide telt circa 16.000 zonnepanelen en wekt jaarlijks 6,5 miljoen kilowattuur elektriciteit op. Dat scheelt 3500 ton CO2-uitstoot per jaar, wat gelijk is aan de vermeden uitstoot van bijna 1200 auto’s.

De zonneweide komt te liggen tussen de Tripkouw in Midwoud en de Oostwouder Dorpsstraat in Oostwoud. In het ontwerp is rekening gehouden met landschappelijke elementen die typerend zijn voor het Westfriese landschap: sloten, vaarwater op boezempeil, grasland en rietoevers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.