Ads Top

Eerste zonnepanelen Energiepark Haringvliet Zuid

Onlangs heeft Vattenfall de eerste zonnepanelen van Energiepark Haringvliet Zuid geïnstalleerd. De komende maanden wordt er nog hard gewerkt aan de installatie van 115.000 zonnepanelen en 12 zeecontainers met 244 batterijen.

Het zonnepark komt op het noorden van het eiland Goeree-Overflakkee tussen Middelharnis en Stad aan ’t Haringvliet. In totaal zullen deze zonnepanelen 12.000 huishoudens van groene energie gaan voorzien.

Naast zonnepanelen bestaat Energiepark Haringvliet Zuid uit windmolens en batterijen. De zes windmolens zijn inmiddels al geïnstalleerd. Leverancier Alfen werkt in de fabriek aan de 12 zeecontainers met daarin 244 BMW-batterijen en randapparatuur. Begin juni 2020 testen zij de batterijen in de fabriek en in de zomer staat het vervoer van de zeecontainers op de planning.

Het 12 MW energieopslagsysteem van Vattenfall is bedoeld om het elektriciteitsnet in balans te houden en kan in de toekomst dienen als opslag. De 244 batterijen van BMW worden ook gebruikt in de elektrische auto BMW i3.

In oktober dit jaar zijn alle zonnepanelen van het zonnepark bij Haringvliet op Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland) gelegd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.