Ads Top

Vattenfall opnieuw met betrokkenen om tafel over biomassacentrale Diemen

Door de aanhoudende discussie vanuit politiek, gemeenten en maatschappelijke organisaties over de plannen voor de nog te bouwen biomassacentrale in Diemen is het voor Vattenfall essentieel dat de Nederlandse overheid na de zomer met een duidelijk duurzaamheidskader voor biomassa komt. Vattenfall heeft besloten om met de uitkomsten hiervan opnieuw in gesprek te gaan met betrokken partijen vóórdat een definitief besluit over de bouw zal worden genomen.

Vattenfall is ervan overtuigd biomassa op een verantwoorde, duurzame manier te kunnen toepassen in Diemen. Tegelijk werkt Vattenfall hard door aan de ontwikkeling van de andere warmtebronnen, zodat deze op termijn de rol van de biomassacentrale kunnen overnemen en biomassa dus weer uitgefaseerd kan worden.

Over de ontwikkeling van de biomassacentrale in Diemen zijn duidelijke afspraken gemaakt in het convenant dat Vattenfall gezamenlijk met gemeenten Diemen, Weesp, Gooise Meren, Amsterdam, Almere en Provincie Noord-Holland is overeengekomen.

Martijn Hagens, CEO Vattenfall Nederland: 'We zien de publieke discussie rond biomassa toenemen. We zijn niet doof voor dit geluid, maar we missen wél de nuance in het debat. Bovendien ontbreekt het op dit moment aan een duidelijke stem van de Nederlandse overheid en de ondertekenaars van het Klimaatakkoord vóór biomassa.'

Fenna Swart, voorzitter van comité Schone Lucht, reageert sceptisch op het nieuws. 'Wij hebben al twee beroepen lopen tegen Vattenfall waardoor ze sowieso anderhalf jaar moeten wachten. Het is dus niet waar dat zij dit zelf bedacht hebben’, zegt Swart tegen AT5.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.