Ads Top

WUR verbetert CO2 footprint

Het verbeteren van de CO2 footprint is één van de uitgangspunten van het duurzaamheidsbeleid van Wageningen University & Research (WUR).

Uit berekeningen blijkt dat de CO2 uitstoot van WUR in 2018 met 49 procent is afgenomen ten opzichte van 2010. Daarnaast is de CO2 compensatie in 2018 toegenomen naar 113 procent, waar dat in 2010 nog 36 procent van de totale berekende CO2 uitstoot was.

De afname van CO2 uitstoot is onder andere het gevolg van het overstappen naar groene stroom in 2011. Emissies zijn ten opzichte van 2017 echter wel weer 5 procent toegenomen door een toename in het aantal reiskilometers van zowel vliegreizen als woon-werkverkeer.

WUR stelt de footprint jaarlijks op. Deze geeft inzicht in de klimaatimpact van WUR en helpt bij het nemen van gerichte maatregelen voor het verminderen en compenseren van CO2 uitstoot. 

Voor het terugdringen van de CO2 uitstoot van woon-werkverkeer stimuleert WUR het gebruik van openbaar vervoer en de fiets. Dit doet WUR onder andere met E-bike programma’s, mogelijkheden in het interne keuzeplan (Optare) om bijvoorbeeld ook makkelijker een E-bike te kunnen aanschaffen,

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.