Ads Top

Turbulent voorziet Green School in jungle van Bali van betaalbare stroom

Vergeet de enorme dammen waar hele dorpen en ecosystemen voor moeten wijken. De Belgische scale-up Turbulent ontwikkelde een micro-waterkrachtcentrale die stroom opwekt uit rivieren en waterlopen met een hoogteverschil tussen 1,5 meter en 5 meter.

Voor afgelegen gebieden die nauwelijks toegang hebben tot betrouwbare energie gaat zo volgens het bedrijf een heel nieuwe wereld van mogelijkheden open. Zo voorzien de turbines van Turbulent de volledige Green School in de jungle van Bali (700 leerlingen en leraars, en de naburige gemeenschap) van groene, hernieuwbare energie.

De Green School was al langer dan tien jaar op zoek naar een betrouwbare energiebron. De ecologische school ligt in het midden van de jungle van Bali - ver weg van elk elektriciteitsnetwerk – en moet dus zelf voor energie zorgen. Om evenveel energie op te wekken met zonne-energie, zou de Green School vier tennisvelden vol zonnepanelen nodig hebben.

Waterkracht was lang synoniem voor grote dammen op grote rivieren. Maar die hebben een grote impact op mensen en op het lokale ecosysteem, in en rond het water. Bovendien is de bouw een dure, tijdrovende operatie. De technologie van Turbulent maakt een einde met die obstakels, en maakt hydro-energie toegankelijk voor een grote groep mensen en bedrijven die nu uit de boot vallen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.