Ads Top

Subsidie brengt elektrisch rijden dichterbij

4000 euro subsidie voor een nieuwe en tweeduizend voor een gebruikte elektrische auto. Particulieren kunnen dat naar verwachting vanaf 1 juli aanvragen als ze een elektrische auto aanschaffen of privé leasen.

Het betreft dan wel alleen auto’s uit de middenklasse, zowel nieuw als gebruikt. Naast subsidie komt er voor gebruikte auto’s een check op de batterij.

Een elektrische auto moet voor veel meer mensen bereikbaar worden dan alleen de zakelijke rijders, vindt het kabinet. Veel mensen hikken aan tegen de aanschafprijs.

De regeling is bedoeld om elektrisch rijden voor particulieren in een middenklassenauto dichterbij te brengen. Daarom komen alleen emissieloze personenauto’s, zowel gebruikt als nieuw, met een oorspronkelijke cataloguswaarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en minimale actieradius van 120 kilometer in aanmerking. Ook moet de auto enkele jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven.

Als mensen hun leasecontract binnen vier jaar beëindigen, stopt ook de subsidie, die in maandelijkse termijnen wordt uitbetaald. Eigenaren die binnen drie jaar een andere auto kopen, betalen een deel van de subsidie terug.

Om misbruik te voorkomen kan de subsidie alleen worden verkregen bij aankoop of lease via een erkend bedrijf en kan een particulier slechts één keer subsidie aanvragen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.