Ads Top

BAM met lokale energiemarkt

BAM heeft in samenwerking met een aantal partners in Woerden een lokale energiemarkt geïntroduceerd. In dit project wordt onderzocht of bewoners kunnen worden gecoacht op hun energieverbruik en of zij gestimuleerd kunnen worden bewust om te gaan met het inzetten van energie.

Bewoners die meedoen met DRIvE, zoals het programma is gedoopt, wonen in een nul-op-de-meterwoning die in 2018 door BAM is gerenoveerd. DRIvE is ontstaan vanuit het Europese subsidieproject REnnovates.

In december 2019 hebben de eerste deelnemers een tablet ontvangen met een app waarop zij hun energieverbruik- en opwek kunnen monitoren. De bewoners hebben allemaal een energiebundel. Zolang bewoners binnen hun energiebundel blijven, is hun woning aan het einde van het jaar nul-op-de-meter.

Tijdens een recente bewonersavond is ook de lokale energiemarkt in de app gelanceerd. De lokale energiemarkt is ingericht als spelelement. Bewoners kunnen bijvoorbeeld punten winnen door zoveel mogelijk van hun eigen geproduceerde energie te verbruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.