Ads Top

Winst Eneco in 2019 toegenomen

Het Rotterdamse Eneco heeft voor de overdracht van de aandelen van de gemeenten naar Mitsubishi en Chubu het jaar 2019 met goede financiële cijfers afgesloten.

Het energiebedrijf boekte een nettowinst van 115 miljoen euro, 14 miljoen meer dan in 2018. De omzet klom vorig jaar van 4,2 miljard naar 4,3 miljard, mede door de overname van Robin Energie en E.ON.

Eneco wil het aantal megawatt aan eigen opgesteld vermogen aan duurzame productiemiddelen verdubbelen. In vier jaar tijd wil men uitbreiden van 1100 MW naar 2200 MW. Dat betekent dat er steeds meer nieuwe wind- en zonneparken in productie worden genomen.

Naast het grote windpark Norther voor de Belgische kust ging het in 2019 bijvoorbeeld om de Nederlandse windparken Nieuwe Waterweg, Slufterdam en Hogezandsepolder, om Cordona en Louwind in België en om diverse zonneparken.

In 2019 hebben ruim 150.000 klanten een duurzame stap gezet. Bijvoorbeeld door over te stappen op Eneco HollandseWind, door een StukjeZon af te nemen, door zelf duurzame energie op te wekken door de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen, of over te stappen op elektrisch autorijden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.