Ads Top

Één-na-grootste zonnedak van Apeldoorn geopend

Wethouder Maarten van Vierssen opende 5 maart het één-na-grootste zonnedak van Apeldoorn. Bijna 3000 panelen, met een capaciteit voor ongeveer 200 huishouden.

Het gaat om een zonnedak van 2950 panelen op de stallen van de familie Keurhorst aan de Bloemenkamp in Beemte Broekland. De capaciteit komt overeen met het jaarlijks stroomgebruik van ongeveer 200 huishoudens. Naast het zonnedak zal ontwikkelaar Solarcentury later dit jaar ook een zonnepark van 28 hectare realiseren bij de Bloemenkamp.

Na de aansluiting van het zonnedak op het energienet kan de familie Keurhorst hun bedrijf volledig energieneutraal laten draaien. Op de daken liggen 2590 panelen van 320 Wp resulterend in een systeemvermogen van ca. 829 kWp. Het zonnedak is op dit moment het op één na grootste van de gemeente Apeldoorn. Het grootste is de solar carport van Centraal Beheer met bijna 4000 panelen.


Na de realisatie van het zonnedak zal Solarcentury in juni starten met de bouw van het zonnepark aan de Bloemenkamp. Het zonnepark zal ruim 28 hectare beslaan en is een van de pilot zonnepark-projecten die in 2017 zijn opgestart.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.