Ads Top

Stedin presenteert Openingsbod Warmtetransitie aan gemeenten

Netbeheerders Stedin en Enduris presenteren het Openingsbod Warmtetransitie aan de gemeenten in hun verzorgingsgebied. Het Openingsbod is een methode waarin drie toonaangevende onderzoeksbureaus onderzoek hebben gedaan naar de mogelijkheden tot verduurzaming van buurten.

Bij het Openingsbod zijn drie verschillende onderzoeksbureaus betrokken, die elk met een energietransitiemodel hebben gerekend (CEGOIA van CE Delft, Vesta-MAIS uitgevoerd door Ecorys en het Energietransitiemodel-warmtemodule van Quintel).

Behalve drie modellen en drie energietoekomsten is er ook gekeken naar de geschiktheid van buurten met woningen, kantoren, scholen en winkel om op korte termijn over te gaan naar een alternatieve warmtevoorziening. Vervolgens kunnen alle 3500 buurten in de Stedin- en Enduris-werkgebieden op basis van deze uitkomsten onderverdeeld worden in drie categorieën.

Samen met gemeenten die het Openingsbod gaan gebruiken, willen Stedin en Enduris het Openingsbod verrijken met lokale informatie waarover de netbeheerders niet kunnen beschikken. Ook blijven de netbeheerders voor deze dienst aansluiting zoeken met actuele ontwikkelingen zoals de Startanalyse van het Planbureau voor de Leefomgeving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.