Ads Top

Fluvius maakt digitale verbruiksinfo online raadpleegbaar

Netbedrijf Fluvius heeft een nieuw webportaal geopend waarmee gezinnen met digitale energiemeters hun verbruiksinfo gratis kunnen raadplegen. Het gaat om verbruikswaarden per dag voor zowel elektriciteit als aardgas. Eind januari 2020 klokte Fluvius af op 206 428 geplaatste digitale meters in Vlaanderen waarvan 46 425 bij klanten met zonnepanelen.

Wie digitale energiemeters heeft, kon al op verschillende manieren beter zicht krijgen in zijn verbruik, onder meer via de displays van de meters zelf, maar sinds kort ook via een nieuw energieportaal van Fluvius.

Op het energieportaal kan elk gezin, al enkele dagen na de plaatsing van de digitale meters, gratis en online alle verbruikswaarden per dag raadplegen om een beter zicht te krijgen op hun energieverbruik. Wie zonnepanelen heeft, kan er ook zijn dagelijkse injectiewaarden bekijken.

De verbruiksinformatie geregistreerd door de digitale meters is strikt persoonlijk. Daarom moet iedereen zich vooraf eenmalig in het portaal registreren via eID of Itsme.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.