Ads Top

Energieverbruik ondanks thuiswerken niet veel hoger

Het dagelijks energieverbruik van een gemiddeld gezin ligt deze (corona)dagen doordeweeks slechts 2 tot 4 procent hoger dan normaal. Nu dat we zoveel thuis zijn, verbruikt een gemiddeld gezin iedere dag evenveel energie als in het weekend, zegt Essent.

Het weer blijft echter het meest van invloed op onze energierekening. Omdat de afgelopen twee weken zo zonnig waren, hoefde de verwarming niet aan. En dat bespaart aanzienlijk op de rekening.

Huishoudens kunnen hun stroomverbruik verlagen door laptops en mobiele telefoons niet continu aan het stroom te houden. Zij besparen door devices pas op te laden wanneer die het aangeven. Belangrijk is dat de stekker ook echt uit het stopcontact wordt gehaald, want adapters vragen ook stroom wanneer er geen apparaat op is aangesloten.

Het gasverbruik kan omlaag door de werk- of studeerplek in het zonnetje te creëren. De zon verwarmt dan de werkplek, waardoor de thermostaat omlaag kan.

Door deze een thermostaat iets lager te zetten dan het gemiddelde van 20 graden Celsius, bespaart een gezin al snel zeven procent op het gasverbruik. Tegelijkertijd is het belangrijk te ventileren. Dat is goed voor een gezond binnenklimaat en zorgt er voor dat je huis snel verwarmt, omdat de lucht in huis schoon en droog is. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.