Ads Top

Corona plaatst Vattenfall Solar Team voor driedubbele hindernis

Ook de zonneracers van het Vattenfall Solar Team ondervinden grote problemen door het coronavirus. De deelname aan de race in de VS, later dit jaar, is allerminst zeker.

Het team probeert zich dit jaar te revancheren voor de dramatisch verlopen zonnerace in Australië. Afgelopen jaar brandde de auto in het zicht van de finish af. De nieuwe auto krijgt dan ook de naam Nuna Phoenix, naar de vogel die uit zijn as verrees.

Op dit moment is het team bezig met het bouwen van de auto en het zonnepaneel. Om verspreiding van het virus te voorkomen, werken niet meer dan twee mensen tegelijkertijd aan de auto.

Ook het solderen van het zonnepaneel gaat een stuk trager nu er niet meer dan twee mensen tegelijkertijd in de werkplaats aanwezig zijn.

Als het al lukt om de auto op tijd af te krijgen, wacht een tweede probleem: het transport naar Amerika. De studenten uit Delft kregen het transport van de auto aanvankelijk aangeboden door een luchtvaartmaatschappij. Dat aanbod is ingetrokken nu vliegtuigen wereldwijd aan de grond blijven en luchtvaartmaatschappijen in financiële problemen komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.