Ads Top

Meer zonnepanelen op schooldaken in Noord-Holland


Op nog 1046 schooldaken in Noord-Holland kunnen zonnepanelen geplaatst worden of is er ruimte voor extra panelen. Bijna 35.000 zonnepanelen liggen al op schooldaken, maar er kunnen nog 272.000 bij. Om schooldaken niet onbenut te laten, adviseert Stichting Schooldakrevolutie in opdracht van de provincie Noord-Holland het komende jaar scholen over verduurzaming.

Edward Stigter, gedeputeerde Klimaat en energie, legt uit: “Er zijn 1.238 schoolgebouwen in Noord-Holland en we hebben de meeste zonuren van heel Nederland. Dat is een geweldig potentieel aan zonne-energie. Zonne-energie is ontzettend hard nodig om in 2050 energieneutraal te zijn. Scholen lopen nu vast vanwege regels of omdat ze niet precies weten wat de mogelijkheden zijn. Samen met Schooldakrevolutie wil ik de scholen helpen om door te pakken.”

Scholen laten daken nog vaak onbenut als het gaat om zonne-energie. Naast de C02-besparing die zonnepanelen opleveren, zorgt de verduurzamingsslag ervoor dat de toekomstige generatie spelenderwijs leert over zonnestroom.

In Noord-Holland zijn al diverse scholen aan de slag gegaan met zonne-energie. Zo eisten leerlingen van de Lorentzschool in Hilversum zonnepanelen op hun schooldak.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.