Ads Top

Voordelen van LED-Lampen (i.m.)

Duurzaamheid is een onderwerp wat tegenwoordig steeds vaker terug komt. Producten en diensten worden steeds energiezuiniger en milieuvriendelijker. Daarbij kan jij in je huishouden ook een steentje bijdragen: investeer in LED lampen. Wat de voordelen hiervan zijn lees je hieronder.

Een lange adem
LED verlichting kenmerkt zich door de enorme efficiëntie dat het heeft ten opzichte van de halogeenlamp. Maar liefst 85-90% van de stroom wordt omgezet in licht, de rest in warmte. Hierdoor zijn LED lampen dan ook een stuk minder heet wanneer je ze aanraakt. En ze gaan ook een stuk langer mee in gebruik: de meeste varianten houden het tot 50.000 branduren vol. Dat zijn dus flink wat jaren.

Op diverse manieren verwerken
Omdat LED lampen minder hitte afgeven, kan je ze veiliger op diverse manieren verwerken in het interieur, dus ook zonder zorgen bij gordijnen of andere stoffen. Je kunt met gemak LED strips achter meubels plaatsen als je graag wat extra sfeer wilt toevoegen. Daarbij hoef je niet altijd een stopcontact te gebruiken: je kunt dankzij het lage stroomverbruik ook een simpele USB aansluiting van de televisie of pc benutten.

Sfeer maken door te dimmen
Net als halogeen lampen kan je LED lampen dimmen om een gezellige, intieme sfeer te creëren. Echter dien je altijd rekening te houden met twee belangrijke zaken:

- LED verlichting kan niet gedimd worden door een halogeen dimmer vanwege de gebruikte techniek
- Niet alle LED verlichting heeft een dim mogelijkheid. Controleer altijd de verpakking of het logo er op staat.
Wanneer een LED lamp begint te flikkeren bij dimmen, dan kan het dus zijn dat een van deze twee zaken ongeschikt is.

Slim energie besparen
Niet alleen kan je met LED verlichting geld besparen door het lage verbruik, ook kan je dankzij de nieuwste technologieën de lampen op diverse slimme manieren aansturen. De meeste simpele manier is via een infrarood afstandsbediening. Zo kan je kleur, intensiteit en overgang bepalen. Je kunt LED lampen ook via een wifi verbinding aansturen zodat je overal kunt bepalen wanneer jouw verlichting aangaat en welke kleur het moet zijn. Zo heb je mooie smart verlichting in jouw huis!           

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.