Ads Top

VvE’s Alkmaar krijgen hulp bij verduurzamen

Er zijn weinig appartementsgebouwen in Alkmaar waar al zonnepanelen op het dak liggen. Terwijl bijna 40 procent van de woningen in Alkmaar een meergezinswoning oftewel appartementencomplex betreft. Veel VvE’s en appartementseigenaren hebben wel de wens om te verduurzamen maar de financiering en uitvoering vormen een struikelblok. Daarom organiseren overheden en partners op maandag 28 januari aanstaande een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum Mare Nostrum.  

De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door AE Duurzaam, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Centraal staan alle nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en, nog belangrijker, in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (van 15.00-17.00u), een VvE-beurs (van 17.00-19.00u) en een avondsessie (van 19.00-21.00u). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.