Ads Top

Zuid-Hollands energie-innovatiefonds ENERGIIQ investeert in Europees energietransitiefonds SET Ventures

Veranderen doe je als provincie nooit alleen. De energietransitie is een opgave die een Europese aanpak verdient. Zuid-Hollands energie-innovatiefonds ENERGIIQ investeert daarom in het Europese energietransitiefonds SET Fund III.

SET Fund III investeert durfkapitaal in startups en scale-ups die bepalend zijn voor het toekomstige energiesysteem. Met deze fonds-in-fondsinvestering versnelt ENERGIIQ de energietransitie, zet het Zuid-Holland op de kaart bij Europese investeerders en ondernemingen, en verbindt ENERGIIQ zich actief aan de Europese ontwikkelingen op energie-innovatiegebied.

ENERGIIQ is één van de investeerders in dit derde fonds van fondsmanager SET Ventures, en heeft gezamenlijk met European Investment Fund, Korys, PTT Group Thailand, Shell Ventures, BNP Paribas, Sitra en BOM Brabant Ventures SET Fund III mogelijk gemaakt. SET Fund III gaat zich primair richten op ondernemingen die werken aan het balanceren van het elektriciteitsnet, energiedistributie- en opslag of energiebesparing.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.