Ads Top

Als je van het gas af wilt, moet je daarvoor betalen

Als je van het gas af wilt, moet je daarvoor betalen. Dat is ooit afgesproken in een tijd dat vrijwel iedereen aan het gas zat. We staan nu voor een energietransitie en steeds meer mensen vragen zich af waarom je moet betalen voor iets dat je niet meer wilt gebruiken en je ook nog eens op kosten jaagt, zeker als je woning geïsoleerd moet worden en op een andere wijze verwarmd bijvoorbeeld met een warmtepomp. Dat kost geld, veel geld. Maar ook het opzeggen van de gasleverantie kost geld – althans als je de normale weg bewandelt, zo blijkt uit onderzoek van VARA Kassa.

Het gasloos maken van een woning kan globaal op twee manieren. Bij de eerste manier verwijder je de gasleiding vanaf gasmeter tot aan de hoofdleiding in de straat. Een alternatief is dat je deze gasleiding in zowel de woning als bij de hoofdleiding afsluit. In beide gevallen ben je letterlijk gasloos. Deze optie wordt vooral bij laagbouw toegepast.

In een flat kan verwijderen niet altijd en het komt voor dat de meter wordt verzegeld. Dat is een simpele handeling, de kraan wordt dichtgedraaid en verzegeld. Maar het huis is niet gasloos want er zit gewoon nog gas in de leiding. Een aantal netbeheerders stelt daarom dat verzegelen een tijdelijke maatregel voor een jaar is. Per 1 februari 2019 voeren alle netbeheerders deze tijdelijkheid in.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.