Ads Top

Mijn energierekening gaat omhoog, klopt dat wel?

De energierekening zal vanaf deze maand flink hoger zijn dan veel mensen gewend zijn. Dat komt vooral doordat de energiebelasting met 26 procent stijgt.

Maar klopt de nieuwe energierekening wel? Daarvoor heeft Vereniging Eigen Huis een eenvoudige gratis rekentool gemaakt. Die is al meer dan 100.000 keer ingevuld.

Met de Energiebelasting rekentool ziet u wat de belastingverhoging voor uw eigen energierekening gaat betekenen. De gratis rekentool staat op www.eigenhuis.nl/besparen-op-energie/energiebelastingstool

Uw maandbedrag bestaat daarnaast ook uit leveringskosten en netwerkkosten. Is uw huis aangesloten op stadsverwarming, dan verbruikt u geen gas. U vult dan ook bij gas niets in. U ziet dan alleen de belastingstijging voor uw elektriciteitsverbruik.

*De belastingstijging is een optelsom van een hogere energiebelasting op gas, een forse verhoging van de Opslag Duurzame Energie (ODE) en een lagere belastingvermindering op de energiebelasting. Daartegenover staat een kleine verlaging van de belasting op elektra. De stijging van 26% is het gemiddelde voor huiseigenaren, voor huurders is de stijging gemiddeld iets lager.

1 opmerking:

Mogelijk gemaakt door Blogger.