Ads Top

'Splitsing Lithium Werks en Koolen Industries biedt nieuwe kansen'

Accuproducent Lithium Werks, die aanvankelijk plannen had om in Twente een onderzoekscampus voor de productie van lithiumbatterijen te realiseren, gaat verder als twee bedrijven: Koolen Industries en Lithium Werks. Directeur Kees Koolen gaat zich alleen richten op Koolen Industries.

"We werken met investeerders uit de Verenigde Staten, Noorwegen en China. Ik als Nederlander wil het hoofdkantoor graag in Nederland, maar met die buitenlandse investeerders bleek dat niet haalbaar. Als je grote plannen hebt, ben je misschien in Nederland niet aan het goede adres."


Lithium Werks kreeg vorig jaar van participatiemaatschappij Oost NL nog een lening van 7,5 miljoen euro. Voorwaarde bij dit soort leningen is wel dat het bedrijf in de regio gevestigd is.

Koolen Industries, inclusief het Hengelose Super B, richt zich op slimme energie opslag, elektrificatie, conversie van lood naar lithium en op startbatterijen, een markt waarin Super B vanaf dag één groot was. In eerste instantie met Europa als focus regio.

De Super B organisatie in Hengelo zal uit zo’n 60 mensen bestaan, waarvan zo’n 20 ingenieurs. De eigen productielocatie zal naar verwachting snel groeien, omdat in Europa veel mogelijkheden liggen op het gebied van slimme energie.

Kees Koolen is ervan overtuigd dat Koolen Industries een exponentiële groei zal doormaken. 'Door de energietransitie zullen de bestaande systemen aangepast moeten worden, zodanig dat ze met de toename van schone energiebronnen, zoals zonnepanelen en windmolens, kunnen omgaan. Daarvoor zijn slimme batterijen noodzakelijk. Om deze reden installeren wij dit voorjaar een tiental thuisoplossingen, met name in de regio Twente. Deze testen we uitvoerig zodat we klaar zijn om ze op grote schaal aan mensen thuis te kunnen leveren als kant en klaar systeem. Ik vind het belangrijk dat mensen zelf kunnen kiezen een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Ook voor de industriële toepassingen zijn een aantal soortgelijke ontwikkelingen gaande, waaronder de lancering van nieuwe energieaccu’s."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.