Ads Top

TenneT past structuur topmanagement aan

Vanaf 1 januari 2019 zal de Raad van Bestuur van TenneT Holding BV bestaan uit vier directeuren: Manon van Beek (CEO), Otto Jager (CFO) en twee COO's, Ben Voorhorst en Wilfried Breuer. Op deze wijze zal de governancestructuur meer duidelijkheid verschaffen voor de Raad van Commissarissen en de lagen onder de Raad van Bestuur.

De nieuwe governancestructuur is gerelateerd aan het lopende proces van herziening van de strategie van TenneT en de verdere ontwikkeling van het leiderschap om de toekomstige ambities van TenneT te realiseren.

De benoeming van Wilfried Breuer als COO van TenneT zal slechts tijdelijk zijn, omdat hij een functie als technisch directeur van Maschinenfabrik Reinhausen (MR) in Regensburg heeft aanvaard. MR is actief in de energietechnologie en is wereldwijd een toonaangevende leverancier van componenten voor transformatoren. De talenten en competenties van Wilfried blijven dan ook behouden in de hoogspanningsindustrie en als zodanig ook een beetje voor TenneT. TenneT is Wilfried dankbaar voor zijn aanzienlijke bijdragen en toewijding. Hij zal in het eerste kwartaal van 2019 voor TenneT actief blijven. De zoektocht naar zijn opvolger al is begonnen.

Breuer trad na een carrière bij Siemens in 2012 in dienst bij TenneT. Sinds 2014 maakt Wilfried deel uit van de Raad van Bestuur en heeft hij zijn capaciteiten en leiderschapsvaardigheden in Asset Management en Grid Services bewezen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.