Ads Top

Liander werft 270 nieuwe technici in 2018

Liander heeft in 2018 alle zeilen bijgezet om geschikte nieuwe technici te werven. In 2018 zijn 270 vacatures voor onder meer monteurs en engineers ingevuld. Vanwege het landelijk tekort aan technici is de netbeheerder gestart met een innovatieve aanpak om nieuwe groepen te bereiken. Liander richt zich nu ook op onder meer statushouders, zij-instromers en havisten. Daarnaast heeft zij nieuwe middelen ontwikkeld waarmee medewerkers hun verhalen kunnen delen met potentiële nieuwe collega’s. In 2019 gaat Liander op zoek naar ruim 200 nieuwe technici.

Door de groeiende economie en de energietransitie is het werkpakket van Liander de afgelopen periode sterk toegenomen. Om dit werk te kunnen verzetten zijn veel nieuwe collega’s nodig. Nicole Tollenaar, directeur HR: “Heel bouwend Nederland staat te springen om technici, dat geldt ook voor Liander. We willen en moeten echt vernieuwend zijn om nieuwe mensen binnen te halen. Daar zijn we in 2018 mee gestart. De medewerkers van Liander spelen daarin een belangrijke rol. Want wie kan er nou beter en enthousiaster vertellen over ons werk dan de technici zelf? Een mooi voorbeeld is dat door de inzet van virtual reality potentiële nieuwe collega’s nu de dagelijkse werkzaamheden van onze mensen kunnen meebeleven. Maar we doen meer. Om mensen van buiten de sector te interesseren voor technisch werk zijn we in 2018 bijvoorbeeld gestart met een speciaal programma voor jongeren met een havo-diploma. En natuurlijk ben ik trots op de statushouders die zo succesvol met hun opleiding bezig zijn. In 2019 bouwen we deze initiatieven verder uit.”

Onderwijsgroep Quadraam, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Alliander, moederbedrijf van onder meer netbeheerder Liander,  zijn een uniek deeltijdtraject voor praktische havisten gestart. Tien jongeren werken nu drie dagen per week bij Liander en gaan twee dagen naar de HAN. Alliander financiert de opleiding, daarnaast ontvangen de trainees een salaris.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.