Ads Top

'Eerste compacte warmtepomp zonder buitenunit'

Met de introductie door Enzavu van een kleine warmtepomp zonder buitenunit die zowel hybride als 100 procent gasloos ingezet kan worden, is er voor de verduurzaming van woningen in Nederland een betaalbare en eenvoudig te installeren oplossing voor handen, zo stelt het bedrijf.

De stads warmtepomp is door haar kleine afmetingen vergelijkbaar met de omvang van een standaard CV ketel, volledige binnenopstelling en energieverbruik (COP van 5,4).

Op dit moment bestaat er grote behoefte aan een compacte warmtepomp voor kleinere woningen. Nederland telt 7,69 miljoen woningen waarvan 83 procent een woonoppervlakte van minder dan 150m3 heeft. In de steden heeft zelfs 80 procent van de woningen slechts een woonoppervlak van 100m2. De stads warmtepomp van Enzavu is speciaal ontwikkeld voor de typische Nederlandse woningbouw en zijn specifieke vraag van verwarming en tapwater.

De warmtepomp kan eenvoudig naast een bestaande of nieuwe gasgestookte CV installatie geplaatst worden. Een ander groot voordeel is dat de stads warmtepomp volledig binnen wordt geplaatst en er geen buitendeel meer nodig is. Hierdoor wordt geluidsoverlast bij omwonenden voorkomen. De warmtepomp is tevens uitgerust met een fluisterstille inverter compressor waardoor deze installatie ook voldoet aan alle geluidsnormen die binnen gesteld worden. Een ander groot voordeel van het niet aanwezig zijn van een buitendeel is het esthetische aspect, een warmtepomp met een extern deel is uiteraard zeer ontsierend voor de gevel van de woning. In veel stadscentra is het zelfs verboden om een buitendeel aan de gevel te plaatsen. Door de introductie van de stads warmtepomp van Enzavu wordt dit probleem nu volledig ondervangen.

Doordat er een zeer snelle installatietijd mogelijk is kunnen bijvoorbeeld woningcorporaties echt grote stappen maken in de verduurzaming van hun woningvoorraad, zegt het bedrijf. De gemeente Groningen heeft verregaande interesse in de oplossing van Enzavu en onderzoekt de mogelijkheden voor de toepassing van de installatie in de woningbouw. Tevens werkt Enzavu samen met Duurzaam Bouwloket om deze toepassing te gebruiken voor onder andere monumentale woningen in de binnenstad van Amsterdam en Leiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.