Ads Top

Veertig procent van de leaserijders wil binnen 3 jaar over op elektrisch rijden

Van de leaserijders verwacht 65 procent op een elektrische auto over te stappen. En 40 procent verwacht die overstap al binnen nu en drie jaar te maken. Dit blijkt onder andere uit onderzoek van ALD Automotive onder ruim 750 leaserijders naar de toekomst van het elektrisch rijden. Het terugdringen van de CO2-uitstoot speelt een belangrijke rol bij de keuze voor elektrisch rijden. Het merendeel van de werkgevers stimuleert duurzame mobiliteit middels een groen mobiliteitsbeleid.

Nog maar vier procent van de respondenten rijdt een elektrische auto, toch verwacht een grote groep binnen drie jaar de overstap te maken naar elektrisch. Meer dan de helft (53 procent) van de leaserijders staat positief tot zeer positief tegenover elektrisch autorijden. Duurzaamheid – het verminderen van CO2-uitstoot – is een belangrijke overweging om voor deze vorm van vervoer te kiezen (42 procent). Het fiscale voordeel (23 procent) en het feit dat elektrisch vervoer goedkoper is in het gebruik (16 procent) komen op respectievelijk een tweede en derde plek.

De helft van de leaserijders die aan het onderzoek meededen geeft aan dat de werkgever een duurzaam mobiliteitsbeleid hoog op de agenda heeft staan. Maar liefst 65 procent van de werkgevers stimuleert groene mobiliteitsoplossingen. Kruisweg: “Dit zijn hele mooie percentages, maar het geeft ook aan dat er nog veel winsten te boeken zijn. En daar is een grote rol weggelegd voor leasemaatschappijen om bedrijven daarin te informeren en te ondersteunen.”

Leaserijders vinden dat er ook ondersteuning vanuit de overheid moet zijn om het elektrisch rijden te promoten. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 58 procent van mening is dat de overheid een groter laadpalennetwerk moet stimuleren. Maar ook een financiële tegemoetkoming in de vorm van subsidies voor alle rijders en specifiek zakelijke rijders zijn veel genoemde opties.

Als geld geen rol speelt, en er geen belemmeringen zijn om een elektrische auto aan te schaffen, dan is de luxe variant het meest favoriet. De Tesla Model S staat met 18% bovenaan en op een tweede plek en derde plek komen respectievelijk de Jaguar I-pace (13%) en de Tesla Model X (12%).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.