Ads Top

Subsidie voor aardgasvrije wijk

Tilburg is één van de 15 gemeenten die gekozen zijn als proeftuin voor aardgasvrije wijken. De gemeente krijgt bijna 4 miljoen euro subsidie om delen van Quirijnstok gasvrij te maken.

Het ministerie van Binnenlandse zaken (BZK) koos de 15 gemeenten uit 75 inzendingen. In totaal is 90 miljoen euro beschikbaar voor de proeftuinen, waarvan 3,8 miljoen naar Tilburg gaat. Het doel van de proeftuinen is het gezamenlijk opdoen van kennis en ervaring en het delen hiervan met andere gemeenten. Dit moet bijdragen aan de ambitie om deze kabinetsperiode landelijk jaarlijks 30.000 tot 50.000 bestaande woningen aardgasvrij te maken.

De 'proeftuin' van Tilburg wordt gevormd door delen van de wijk Quirijnstok. Hier wordt de komende jaren gewerkt aan het aardgasvrij maken van de Mozartflat, de Beethovenlaan en rijwoningen rondom de Obrechtstraat / Sullivandreef / Ruynemanstraat. De proeftuin Quirijnstok wordt gekenmerkt door de intensieve samenwerking tussen gemeente, WonenBreburg, bewoners, het bestuur van de Vereniging van Eigenaren van de Mozartflat, wijkraden en leveranciers. Dit moet leiden tot een gezamenlijk voorstel voor de verduurzamingopgaves bij deze projecten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.