Ads Top

ABB komt naar Delft

Het Zweeds-Zwitserse elektronicaconcern  ABB vestigt zich in Delft op de TU Delft-campus. Het bouwt een hightech, duurzaam pand aan de Heertjeslaan.

In het pand aan de Heertjeslaan worden het hoofdkantoor en de onderzoeksafdeling van de Product Group EV Charging Infrastructure gevestigd.  Deze afdeling houdt zich bezig met de ontwikkeling en verkoop van laadsystemen voor elektrische voertuigen en is nu nog gevestigd in Rijswijk. Dat gebouw wordt te klein vanwege de groeiende markt voor elektrisch rijden.

Er is gekozen voor nieuwbouw, omdat het pand aan een aantal specifieke eisen moet voldoen. Zo moet bijvoorbeeld een complete stadsbus naar binnen kunnen rijden voor tests met het laadsysteem. Het nieuwe gebouw zal circa 90 werknemers van ABB huisvesten. In het gebouw komen onder meer simulatoren en klimaatruimtes waarin de laadpalen onder alle weersomstandigheden kunnen worden getest. CFO ABB Benelux Stephan Husi is blij met deze overstap. “ABB investeert in Nederland en erkent deze locatie als het global R&D-centrum. We willen dicht in de buurt zitten van talent en samenwerken met de universiteit. Daarnaast is het een goede locatie, dicht bij de snelweg, in de buurt van de luchthavens Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en met goede OV-verbindingen.”

Ook de TU Delft en de gemeente laten weten blij te zijn met de komst van ABB naar Delft. TU Delft-collegelid Nicoly Vermeulen: “We zijn er trots op dat een toonaangevend bedrijf als ABB ervoor kiest om zich op de TU Delft-campus te vestigen. De ambitie die ABB heeft om met hun technologie bij te dragen aan de komst van duurzame mobiliteit, delen wij. De TU Delft ziet veel mogelijkheden om samen te werken, zowel met onze wetenschappers als in de fieldlabs waarin wij nieuwe vormen van elektrisch vervoer testen. Daarnaast is de komst van ABB een verdere versterking van de TU Delft-campus als technologisch ecosysteem waar bedrijven en kennisinstellingen samen werken aan baanbrekende innovaties.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.