Ads Top

1 op de 8 huishoudens veranderde van energieleverancier

In 2017 is ruim 12 procent van de huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Zij betrokken hun aardgas en elektriciteit aan het eind van het jaar dus van een andere energieleverancier dan het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS naar aanleiding van een vraag vanuit de Tweede Kamer.

Er zijn grote regionale verschillen. Het hoogst is het aandeel overstappers in het noorden en oosten van het land. In Staphorst, Tubbergen, Dinkelland en Wierden, gemeenten in Overijssel, heeft zo’n 20 procent van de huishoudens gewisseld van energieleverancier. Hoger dan 18 procent is het aantal overstappers in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Heeze–Leende en Best (Noord-Brabant), Bunschoten (Utrecht) en Scherpenzeel (Gelderland).

Relatief laag is het percentage overstappers in het zuidwesten van het land en in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De laagste percentages overstappers zijn te vinden in Zeeland: Sluis (2,9 procent), Hulst (3,8 procent), Veere (4,6 procent), Vlissingen (5 procent), Terneuzen (5,1 procent).

De cijfers verschillen ook binnen steden. In Den Haag is nog geen 8 procent van de huishoudens gewisseld van energieleverancier, maar het percentage overstappers loopt uiteen van (bijna) 14 (buurten Marlot, De Lanen, De Velden) tot net boven 2 (Haagse Bos, Zuiderpark).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.