Ads Top

NAM neemt maatregelen na incident op Tankenpark Delfzijl

NAM neemt maatregelen om herhaling van incident op Tankenpark Delfzijl te voorkomen. In de nacht van 2 op 3 oktober is gedurende twee uur in totaal bijna dertig kubieke meter aardgascondensaat via een opvangbak in het hemelwaterriool is terecht gekomen. Een deel daarvan bereikte het oppervlaktewater van het afwateringskanaal.

De directe oorzaak is een samenspel van factoren, waaronder een storing in een pomp, een defecte klep en niet tijdige reactie op signaleringen. NAM gaat door met een grondig onderzoek naar dieperliggende oorzaken en het opstellen van de benodigde verbeteringen. De verwachting is dat dit enkele maanden gaat duren. NAM zal haar onderzoek intern en extern delen om ervoor te zorgen dat het risico op dit soort incidenten in de toekomst zo klein mogelijk is.

NAM heeft sinds het ontdekken op 8 oktober van het incident op het Tankenpark Delfzijl een aantal tijdelijke maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Deels zijn deze direct nadat bekend werd dat de verontreiniging door NAM was veroorzaakt al genomen, deels zijn deze gisteren met Staatstoezicht op de Mijnen overeengekomen. Zo is er een fysieke afsluiting geplaatst tussen de betreffende opvangbak en het hemelwaterriool, zijn een aantal kleppen uit bedrijf genomen of gerepareerd, is de prioriteit van de niveau-waarschuwingen van de betreffende bak aangepast en is er buiten kantooruren ook een operator gestationeerd op het Tankenpark. Op basis van alle interne en externe onderzoeken wordt een definitief pakket aan verbeteringen doorgevoerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.