Ads Top

PHYSEE: inspannen voor minder CO2-uitstoot

Ferdinand Grapperhaus, oprichter en CEO van PHYSEE, en burgemeester Marja van Bijsterveldt hebben dinsdag 16 oktober bij de officiële opening van het nieuwe pand de E-deal Delft Energieneutraal 2050 ondertekend. Daarmee spreken PHYSEE en de gemeente af dat zij zich samen inspannen voor vermindering van de CO2- uitstoot. Dat kan door energiebesparing en gebruik te maken van intelligente energiesystemen.

Op zijn dak heeft het bedrijf totaal 50 verschillende soorten ramen geplaatst. Deze ramen wekken zonne-energie op, verzamelen informatie en besparen energie. Deze zogenaamde PowerWindows en SmartWindows worden door PHYSEE ontwikkeld, onder andere in samenwerking met de TU Delft en andere bedrijven.

PHYSEE gaat de PowerWindows en SmartWindows ook gebruiken voor onderwijs door ze open te stellen voor kinderen die niet automatisch met techniek en innovatie in aanraking komen. Bij dit project krijgen kinderen de kans te leren prototypen te maken , te programmeren en te testen precies op een plek waar echte innovatie plaatsvindt. Het bedrijf gaat actief op zoek naar geïnteresseerde scholen en partners. Het project gaat in 2019 van start.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.