Ads Top

Stedin feliciteert wijken met subsidie voor aardgasvrije toekomst

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geeft 27 gemeenten een rijksbijdrage voor het aardgasvrij maken van een wijk. Zes hiervan liggen in het verzorgingsgebied van Stedin: Overvecht in Utrecht, Bouwlust/Vrederust in Den Haag, Palenstein in Zoetermeer, Sliedrecht-Oost in Sliedrecht, Garyp in Tytsjerksteradiel en Pendrecht in Rotterdam.

David Peters, Chief Transition Officer van Stedin: “De toekenning van deze subsidie is een felicitatie waard. Wij kijken ernaar uit om met deze gemeentes samen verder te gaan met het aardgasvrij maken van deze wijken. En de ervaring die we de komende tijd in deze wijken op gaan doen kunnen we in de rest van ons verzorgingsgebied goed gebruiken. Uiteindelijk gaan alle wijken van het aardgas af.”

In totaal was er 120 miljoen beschikbaar gesteld en hadden 74 gemeenten een aanvraag ingediend. Peters: “Helaas zijn er ook wijken in ons gebied die geen subsidie toegekend hebben gekregen. Wij hopen dat deze gemeenten desondanks met ons de schouders eronder willen zetten om ook hier van het aardgas af te gaan.” Hoeveel de afzonderlijke wijken toegekend krijgen wordt eind deze maand bekend gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.