Ads Top

Lancering Solar Visuals maakt marktintroductie energieopwekkend design-gevelmateriaal mogelijk

Donderdag werd tijdens de Dutch Design Week de lancering van Solar Visuals aangekondigd. Deze startup introduceert een nieuw revolutionair gevelmateriaal dat maximale energieopwekking combineert met hoogwaardige esthetische kwaliteit. Solar Visuals is een spin-off van TNO, UNSense en TS Visuals. De oprichting van Solar Visuals past in de doelstelling van het Tech Transfer programma van TNO om innovaties sneller naar de markt te brengen.

De toepassing van het nieuwe gevelmateriaal met geïntegreerde zonnecellen maakt het mogelijk om op een grootschalige en fraaie manier energie op te wekken met gevels en oppervlakten van gebouwen. Hierdoor gaan gebouwen fungeren als batterijen, die energie leveren voor eigen gebruik en in de toekomst zelfs voor gebouwen in de omgeving. De innovatieve combinatie van full colour print en hoog rendement zonnecellen maakt dat de Solar Visuals designpanelen tegelijkertijd slim, efficiënt én visueel aantrekkelijk zijn.

Solar Visuals-panelen zijn een belangrijke aanvulling op de bestaande markt van zonnepanelen. Door de doelstellingen uit het Klimaatakkoord van Parijs staat Nederland de komende decennia voor een grote opgave: het energie-neutraal maken van de gebouwde omgeving in 2030. Om dat te bereiken moeten 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen verbouwd en gerenoveerd worden om de eigen energie te kunnen opwekken. Dit heeft een enorme visuele impact op de gebouwde omgeving die vraagt om nieuwe, building integrated oplossingen zoals die van Solar Visuals.

De Solar Visuals-panelen, ook wel bekend onder de naam Dutch Solar Design PV-modules, zijn ontwikkeld door onderzoeksconsortium Dutch Solar Design bestaande uit ECN part of TNO, architectenbureau UNSense, printspecialist TS Visuals, de Design Innovation Group, gevelspecialist Aldowa en de onderzoeksgroep Urban Technology van de Amsterdam University of Applied Sciences (HvA). In januari 2017 bundelden deze zes partners hun innovatiekracht en technologische kennis en ontwerpexpertise om een flexibel, esthetisch, efficiënt en betaalbaar energieopwekkend gevelmateriaal te ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.