Ads Top

EVBox en ChargePoint verbinden laadnetwerken met wereldwijde overeenkomst

EVBox en ChargePoint, de twee grootste leveranciers van laadpalen voor elektrisch rijden, hebben een wereldwijde roamingdeal gesloten. Bestuurders van elektrische auto's hoeven door de samenwerking enkel geregistreerd te zijn bij één partij (EVBox of ChargePoint) om gebruik te maken van de publieke laadpalen van beide leveranciers. De samenwerking zorgt er bovendien voor dat bestuurders geen extra kosten maken voor roaming.

Het is voor het eerst dat er in de wereld van elektrisch rijden een handreiking op dergelijke schaal wordt gedaan tussen twee leveranciers van laadpalen. De gedachte achter de samenwerking is één open laadpalennetwerk te creëren waar iedere elektrisch autobestuurder gebruik van kan maken. Beide partijen roepen andere laadpalenleveranciers op zich aan te sluiten bij het initiatief. ChargePoint komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en EVBox uit Europa (opgericht in Nederland).

De roamingdeal komt vlak na de Global Climate Action Summit, een evenement waar beide partijen ambitieuze doelstellingen hebben gepresenteerd aangaande uitbreiding van hun laadpalennetwerken. In 2025 willen EVBox en ChargePoint gezamenlijk een wereldwijd netwerk van 3,5 miljoen laadstations in beheer hebben. Beide bedrijven willen de automobielindustrie verduurzamen en streven ernaar de uitstoot van uitlaatgassen klimaatneutraal te maken.

1 opmerking:

  1. Vergelijk met de beste 5 laadpalen bij https://laadkompas.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.