Ads Top

Taxicentrale Amsterdam en Hyundai slaan de handen ineenvoor verduurzaming van de taximarkt

Op het Zuidasplein in Amsterdam wordt deze week de nieuwste waterstof auto van Hyundai gepresenteerd, genaamd NEXO. Het is een initiatief van Taxicentrale Amsterdam en Hyundai in samenwerking met diverse organisaties op de Zuidas zoals Hello Zuidas, Oramen de Green Business Club. Daarnaast werkt TCA samen met de lokale Hyundai dealer Dirk Barten Amsterdam.

Zij zullen tijdens deze lokale actie meer informatie geven over de Ioniq en NEXO. Met het presenteren van de Hyundai NEXO willen TCA en Hyundai een breed publiek kennis laten maken met waterstofauto’s. Volgens kenners is een transitie naar waterstof aangedreven voertuigen dé oplossing voor het reduceren van CO2 en kan hiermee ook een belangrijke bijdrage leveren aan emissievrij taxivervoer.

Bij TCA staat duurzame transitie van de taximarkt hoog op de agenda. TCA heeft reeds 172 eco-taxi’s rondrijden, waarvan 72 100 procent elektrische Hyundai Ioniq’s.

De Hyundai NEXO is sinds augustus 2018 leverbaar. Sindsdien zijn er 85 stuks verkocht in Nederland. Er zijn momenteel 3 stations waar waterstof getankt kan worden. Binnen anderhalf jaar zijn dat er naar verwachting 16.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.