Ads Top

Wocozon passeert de 50 miljoen aan financiering

Door recente ondertekening van een volgende financieringstranche met BNG Bank en Meewind is Wocozon de grens van 50 miljoen aan totale financiering gepasseerd.

BNG Bank en Meewind investeren beiden in duurzame energie en zorgen ervoor dat duurzame projecten worden gefinancierd en gerealiseerd. Zij zijn daarmee belangrijke financieringspartners voor Wocozon.

Wocozon voorziet dit jaar woningen van een groot aantal woningcorporaties van zonnepanelen, met een tempo van zo’n 500 -1.000 woningen per maand, verspreid over Nederland. Met deze financieringsronde is Wocozon in staat om substantieel te groeien in omvang en ambitie: in 2025 is vijf procent van alle sociale huurwoningen in Nederland door Wocozon voorzien van zonnepanelen.

De volledige financiering door BNG Bank, Meewind en regionale energiefondsen wordt door Stichting Wocozon aangewend voor de plaatsing van zonnepanelen op woningen van woningcorporaties. Daarnaast wordt er beperkt financiering aangetrokken voor het operationele proces en de voorraad.

Om aan de toenemende vraag van woningcorporaties te voldoen en ook in de toekomst over voldoende onderpand voor de installaties van Wocozon te beschikken, zal uiterlijk 2019 een volgende financieringsronde volgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.