Ads Top

Arriva en Volvo realiseren volledige elektrische stadsdienst Leiden

Alle 23 bussen waarmee Arriva in opdracht van de provincie Zuid-Holland het openbaar vervoer in de stad Leiden verzorgt, zullen per september 2019 elektrisch zijn. Donderdag 28 juni ondertekenden Arriva en Volvo een contract voor de productie en levering van een compleet elektrische busvloot. Hiermee zet Volvo voet aan wal in Nederland met volledig schoon en stil busvervoer. Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland, en Bas Dubois, Director Bus France-Benelux Volvo, ondertekenden het contract in bijzijn van gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland.

De levering van 23 elektrische bussen van Volvo op de Nederlandse markt is de eerste in zijn soort. De bussen hebben een batterijcapaciteit van 200 kWh en zijn 80% energiezuiniger dan vergelijkbare dieselbussen. De vloot zal worden geladen door vier OppCharge laadpalen welke door ABB geleverd worden.

Arriva verzorgt sinds december 2012 het openbaar vervoer in de concessie Zuid-Holland Noord. Deze maand werd de lopende concessie met twee jaar verlengd. De verlenging biedt de mogelijkheid een grote stap te zetten in de verduurzaming van het openbaar vervoer. Daarnaast wordt ook de R-net formule doorgevoerd op de lijn Leiden-Katwijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.