Ads Top

Toon aansturen via spraak met Google Assistent

Zonder op te staan van de bank de verwarming een graad hoger of lager zetten? Door de samenwerking tussen Toon en Google Assistent is dat vanaf nu mogelijk. Naast de temperatuur regelen kan je ook al pratend je meterstanden aan Eneco doorgeven.

Een dezer dagen werd de Nederlandstalige variant van Google Assistent gelanceerd. Eneco ontwikkelde hiervoor als launching partner een toepassing waardoor je onder andere met Toon kunt praten. De verwarming zet je voortaan simpelweg een graad lager met woorden als: ‘Oké Google, zet mijn Toon een graadje lager’ en ook de meterstanden geef je gemakkelijk door met spraaktechnologie.

Ook Essent heeft toepassingen voor Google Assistent ontwikkeld. Naast inzicht in energieverbruik kunnen Essent klanten met zonnepanelen de Assistent via spraak vragen wat de opbrengst van hun zonnepanelen is en of het termijnbedrag nog voldoet. In de toekomst is de Google Assistent een adviseur die proactief helpt bij alle energie gerelateerde zaken.

Essent deed de eerste ervaringen op tijdens Google Codelab, een tweedaags evenement van Google, waaraan diverse bedrijven deelnamen om kennis te maken met de mogelijkheden van de Google Assistent. Tijdens dit evenement werden de eerste concepten ontwikkeld en ervaringen uitgewisseld met andere bedrijven. Naar aanleiding van het Google Codelab besloot Essent om de concepten ook daadwerkelijk toe te passen in haar Thuis app.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.