Ads Top

Marc Gauw nieuwe kwartiermaker restwarmte Dutch Data Center Association

De Dutch Data Center Association (DDA) heeft internet-veteraan Marc Gauw (58) benoemd als haar nieuwe kwartiermaker ter stimulering van het gebruik van datacenter restwarmte als nieuwe warmtebron voor Nederlandse huizen en bedrijven.

Vorig jaar maakte DDA al publiek dat de Nederlandse datacenter sector zijn restwarmte gratis wil aanbieden aan de samenleving om zo een stevige bijdrage te leveren aan de energietransitie. Sindsdien zijn er veel plannen omtrent datacenter restwarmte gemaakt, waarvan meerdere inmiddels in uitvoering. Met de komst van het Klimaatakkoord deze maand wil de sector de inspanningen in een stroomversnelling brengen door bestaande projecten te versterken en verdere initiatieven te initiëren.

Met het oog hierop zal Gauw zich in zijn nieuwe rol als kwartiermaker focussen op het bij elkaar brengen van relevante partijen, het delen van bruikbare kennis en informatie en waar nodig ondersteuning bieden vanuit de datacentersector. Hij brengt ruim 20 jaar ervaring in de internet- en datacentersector met zich mee, met o.a. management en bestuursposities bij AMS-IX, NL-ix, DINL en NLnet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.