Ads Top

TU Delft van start met top onderzoeksfaciliteit toekomstig energiesysteem

Voor de energietransitie is integratie van nieuwe technologieën in het energiesysteem essentieel. Er is nu geen faciliteit om nieuwe componenten in het hoogspanningsnet te testen.

Met de bouw van het ESP Lab (Electrical Sustainable Power Lab, Powered by TenneT ) gaat de TU Delft daar verandering in brengen, zo laat de universiteit weten. Dit lab wordt een faciliteit waar toponderzoek naar systeemintegratie in het energiesysteem plaats vindt. Dit onderzoek is noodzakelijk om het energiesysteem van de toekomst te kunnen ontwikkelen.

Het lab wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de belangrijkste spelers in duurzame energievoorziening. Landelijk netbeheerder TenneT is de eerste partner van het Electrical Sustainable Power Lab.

TU Delft verbouwt de Hoogspanningsonderzoeksfaciliteit - het op dit moment best uitgeruste academische laboratorium voor hoogspanningsonderzoek in Europa - tot het nieuwe Electrical Sustainable Power Lab (ESP Lab).  De TU Delft zoekt actief de samenwerking op met vooraanstaande spelers uit de energievoorziening, waarvan TenneT nu als eerste een samenwerkingsovereenkomst heeft getekend. Ook binnen de TU Delft werken diverse partijen van het Delft Energy Initiative samen in het ESP Lab, zoals Duwind, Urban Energy, e-Refinery en Powerweb.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.